Digitalno podjetništvo

Digitalno podjetništvo

MOL spodbuja razvoj lokalnega visoko tehnološkega, digitalnega podjetništva preko dostopnosti opredeljenih izzivov mesta, podatkov, lahko pa tudi naročil. UKREPI 5.1.1 MOL v področnih strategijah navaja izzive iz področja digitalizacije, in spodbuja start-up podjetja, podjetnike in študente k razvoju digitalnih rešitev. 5.1.2 Spodbujanje start-up podjetij, nevladnih organizacij in drugih skupnosti, ki delujejo na področju digitalizacije, predvsem preko zagotavljanja prostorov za delovanje in srečevanje ter javnih naročil in sofinanciranj.

Points

Ukrep razvoja digitalizacije MOL je nujno potreben in izkoristek mladih inkubatorjev je odlicna priloznost za le-to. Potrebno je le upostevati da naj bodo predlagane resitve skladne in jih je mogoce integrirati med seboj za ustvarjanje dodane vrednosti. Posledicno bi bile oblacne storitve najbolj primerne.☝️

Pomembno je tudi zavedanje, da ne bo vsak start-up uspel in da se mladi lahko tudi iz neuspeha veliko naučijo. Zato je bistveno, da se 5.1.2. ne konča, če ne bo takojšnjih oprijemljivih rezultatov.

Pri različnih "start-up"-ih se kaže manjko vizije oz bolj ciljni razvoj določenega izziva. Glede na poplavo različnih "hekatonov" bi lahko pod okriljem MOL združile moči različne NGO organizacije, ki se ukvarjajo predvsem z mladimi; npr Mladi zmaji, Zavod Y; in organizirale celovit pristop k reševanju zadanega izziva. Seveda pa bi bili izzivi postavljeni s strani MOL.

Zahvaljujemo se vam za vaše prispevke k Strategiji digitalnega razvoja Mestne občine Ljubljana. Vsak všeček, oceno in komentar smo upoštevali pri zaključni opredelitvi prioritetnih ciljev in ukrepov strategije. 18. 4. 2023 smo zaključili z javnim posvetom. Kolikor bi želeli podati dodaten odziv na Strategijo digitalnega razvoja MOL, bomo veseli vašega mnenja na naslovu strategija@ljubljana.si.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information