Digitalni razvoj spodbuja krožno & socialno gospodarstvo

Digitalni razvoj spodbuja krožno & socialno gospodarstvo

Digitalni razvoj spodbuja krožno in socialno gospodarstvo mesta. S pametnimi ukrepi in sodelovanjem spodbujamo krožno gospodarstvo na ravni MOL. UKREPI 5.2.1 Oddaja opreme v ponovno uporabo. 5.2.2 Knjižnica odprto kodnih rešitev, uporabnih za različne družbene inovacije, tudi za druga mesta, občine.

Points

😀

Dobra ideja, sploh 5.2.2. za manjše občine

5.2.2. je res zanimiv tudi za druge občine oziroma lokalne skupnosti. MOL je pač občina, ki lahko v razvoj digitalnih storitev vloži absolutno gledano več denarja kot večina ostalih občin in bi zatio morala imeti na nek način vodilno vlogo pri razvoju digitalnih storitev, ki pa bi jih lahko sooblikovale, sofinancirale in uporabljale tudi ostale občine.

5.2.1 Oddajanj opreme za ponovno rabo, od mobilnih telefonov, do računalnikov je dorodošla. Prejemniki so lahko socialno ogrožene skupine ali skupnosti, ki vzpodbujajo računalniško opismenjevanje, predvsem starejših občank in občanov. 52.2 Glede na velikost Slovenije, bi izmenjava idej in dobrih praks med občinami morala postati stalnica.

Oddajanje opreme bi bilo lahko uporabno v knjižnicah, centrih za starejše občane, kjer bi se lahko učili uporabljati to opremo. Učili bi lahko tam zaposleni, ali pa mladi prostovoljci, ki jim je vse to zelo blizu.

Zahvaljujemo se vam za vaše prispevke k Strategiji digitalnega razvoja Mestne občine Ljubljana. Vsak všeček, oceno in komentar smo upoštevali pri zaključni opredelitvi prioritetnih ciljev in ukrepov strategije. 18. 4. 2023 smo zaključili z javnim posvetom. Kolikor bi želeli podati dodaten odziv na Strategijo digitalnega razvoja MOL, bomo veseli vašega mnenja na naslovu strategija@ljubljana.si.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information