Razvoj digitalne infrastrukture

Razvoj digitalne infrastrukture

Digitalna infrastruktura omogoča mestom delovanje na naslednji način; zajem podatkov, obdelava podatkov, analiza in vizualizacija podatkov v skoraj realnem času. Namen je, da odločevalci lahko hitro sprejmejo ustrezne strateške in operativne odločitve za učinkovito upravljanje mesta. UKREPI 3.1.1 Vzpostavi se Urbana Digitalna Platforma (UDP), ki predstavlja osrednjo informacijsko tehnološko infrastrukturo. UDP je vozlišče in podatkovni integrator. 3.1.2 Nakup vsaj ene mobilne informacijsko-komunikacijske postaje (vozlišča), ki omogoča komunikacijo v primeru večjih nesreč ali izrednih dogodkov. 3.1.3 Rešitve in tehnologije za zajem podatkov na terenu.

Points

Podpiram a mora biti resitev integrirana in zanesljiva ter uporabna tudi za tujce.

LPP-jeve table so primer uporabniškega vmestnika, ki ni uporabiku prijazen. Oglaševalske vitrine so pa lepo pregledne. Interese uporabnikov naj zastopa ustrezen kader ki zagovarja in poskrbi da se sledi načelom UI in UX, terposkrbi da se končne uporabnike obravnava kot glavne deležnike, ne kot stranski produkt v storitvi za oglaševalce.

Register, ki omogoča rezervacija prostorov knjižnic in drugih ustanov, ki so na voljo. Prikaz podatkov lokalno in na spletu, z namenom spodbujanja uporabe prostorov in spontanejše odločanje za udeležbo na manjših delavnicah, kot tudi večjih kulturnih dogodkov. Vspostavitev sistema, ki ga ne bo zlahka spodvrgel nek novi facebook in bo pripomogel k večjemu dosegu brez ali manj potrebe po plačevanju za tisk ali oglaševanje na spletu, večji kulturni pestrosti in udeležbi.

Zahvaljujemo se vam za vaše prispevke k Strategiji digitalnega razvoja Mestne občine Ljubljana. Vsak všeček, oceno in komentar smo upoštevali pri zaključni opredelitvi prioritetnih ciljev in ukrepov strategije. 18. 4. 2023 smo zaključili z javnim posvetom. Kolikor bi želeli podati dodaten odziv na Strategijo digitalnega razvoja MOL, bomo veseli vašega mnenja na naslovu strategija@ljubljana.si.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information