S podatki podprto odločanje

S podatki podprto odločanje

Služba za digitalizacijo s strokovnimi službami in oddelki gradi t. i. domenske (področne) prikaze podatkov in informacij v podporo odločanju. UKREPA 3.2.1 Spremljanje dejanskih potreb po podatkovnih analizah. 3.2.2 Transparenten in vizualen prikaz podatkov in informacij. Vzpostavijo se moduli za analizo in (vizualni) prikaz podatkov ter projektov oziroma ukrepov, ki spreminjajo mesto.

Points

priprava in objava enostavnih 3d modelov novogradenj in ureditve okolice, ki se jih uporabi z namensko aplikacijo za prikaz augmentirane realnosti. Ki pa hkrati služi kot vmestnik za podajanje pripomb, javna obvestila, podatki o izvajalcu, možnosti nakupa, rezervacij... Torej neka digitalna verzija tega kar poznajo v Švici, kjer so dolžni shilueto, vseh objektov, pred izgradnjo fizično postaviti, da občani lahko podajo pripombe.

aplikacija, ki omogoča uporabo geolokacijskih podatkov za podajanje in komentiranje dejanske uporabe javnega prostora, ki morda ni primerno ali uradno temu namenjen ali urejen. Vnos tematskih sklopov podatkov : "Desire paths", prostočasnih dejavnosti uporabnikov, ... Kar odpre možnosti razvoja manjših projektov, ki spodbujajo k gibanju in ustrezni uporabi prostora, in omogočajo dodatne podatke, ki bi jih sicer težko zajeli, s tem pa kvalitetnejše vmeščanje in razvoj nepremičnin in storitev

Zahvaljujemo se vam za vaše prispevke k Strategiji digitalnega razvoja Mestne občine Ljubljana. Vsak všeček, oceno in komentar smo upoštevali pri zaključni opredelitvi prioritetnih ciljev in ukrepov strategije. 18. 4. 2023 smo zaključili z javnim posvetom. Kolikor bi želeli podati dodaten odziv na Strategijo digitalnega razvoja MOL, bomo veseli vašega mnenja na naslovu strategija@ljubljana.si.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information